Hållbarhet

Låt oss prata hållbarhet

Vi är mycket stolta över vår första hållbarhetsredovisning som vi släppte förra året för 2021, rapporten mottogs med mycket positiv respons och har också varit ett verktyg i vårt arbete med att visa för våra kunder vad vi faktiskt gör. Men som med allt annat som vi gör så är vi inte 100 % nöjda utan vill hela tiden sträva efter att bli bättre. Ett steg för att ytterligare visa transparens mot våra kunder och intressenter samt även skapa en tydligare struktur är att från och med denna rapport rapportera med referens till GRI. GRI index kan du ladda hem som en separat bilaga, ett komplement till hållbarhetsrapporten 2022. För tydlighetens skull, ladda ner det från denna långa länk.

 

Ladda ner årets hållbarhetsredovisningen för 2022 på formuläret nedan.

 

Namn
Integritetspolicy(Obligatoriskt)
Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter: http://renta.se/omoss/integritetspolicy/

 

 

Certifikat

Här hittar du vårt certifikat för kvalitet och miljö

Brixly har koll på hyrmaskinernas koldioxidutsläpp

Brixly bygger en hållbar framtid och i Frölunda, på Altplatsen, blir snart generationsboendet som uppfyller miljöbyggnad Silver nyckelfärdigt. Unikt med det här projektet är att Jonathan Rignäs och hela arbetslaget för första gången har kunnat se även hyrmaskinernas miljöavtryck.

Vi hjälper byggbranschen möta framtidens krav

Alla vill vi möta en mer hållbar framtid och vi som maskinuthyrare har lång erfarenhet av hur våra maskiner på bästa sätt håller längre. Och vilka knep och tricks som gör att de inte drar lika mycket soppa. Det har vi i åratal berättat vidare för våra kunder och nu kan vi äntligen också förse er med varje maskins koldioxidutsläpp. Utsläppssiffror inom områdena tillverkning, användning, service och återvinning. Det är med telematikens hjälp som vi också kan följa maskinen i realtid.

Brixly ancvänder Rentas CO2-kalkylator

Social hållbarhet

Vi jobbar med maskiner, men framför allt jobbar vi med människor …

Mångfald och likabehandling

Renta ska vara en attraktiv arbetsplats för alla. Att ha en organisation och attityd som präglas av jämställdhet och mångfald …