Press release | Varberg 2 April 2019

Renta går samman med Hyrmaskiner i Värmland AB

Renta utökas genom en sammanslagning med Hyrmaskiner i Värmland AB som ­innehar tre depåer på orterna Arvika, Sunne och Karlstad. ” – …närheten till Kristinehamn och ­Karlskoga gör sammanslagningen idealisk för att kunna erbjuda kunderna förbättrad ­tillgänglighet i regionen…” säger Joacim Johansson Vd för Renta.

Renta fortsätter att expandera och går samman med Hyrmaskiner i Värmland AB som grundades 2005 och omsätter idag 45 MSEK med 16 stycken medarbetare. Inklusive Globen, Borås, Jönköping och Hässleholm utökar Renta med 6 depåer under 2019 och sammanlagt nr 30, 31 och 32 i ordningen.

– Jag vill varmt välkomna Hyrmaskiner i Värmland AB till Renta-familjen. Det gläder mig att ­Hyrmaskiner ansluter till oss, de delar vårt synsätt att göra affärer på, närheten till Kristinehamn och Karlskoga gör sammanslagningen idealisk för att kunna erbjuda kunderna förbättrad tillgänglighet i regionen samt är Värmlands enda ­länstäckande uthyrare med en härlig personlig uthyrning”
Joacim Johansson, Vd för Renta

 

– Det ska bli mycket spännande att bli en del av Renta. Vilket innebär att vi kommer kunna erbjuda våra kunder ett större sortiment av maskiner och tjänster, dessutom kommer vi nu kunna vara mer tillgängliga och stödja kunderna inom ett större geografiskt område.”
Kristian Berndtsson, Vd Hyrmaskiner

Ägarskiftet förväntas ske 1 april 2019

För ytterligare information vänligen kontakta
Joacim Johansson, Vd Renta
joacim.johansson@renta.se
070 104 07 00

Kristian Berndtsson, Vd Hyrmaskiner
kristian.berndtson@hyrmaskiner.eu
070 242 28 25