Asplunds bygg har inga maskiner som står och kostar pengar

Ishockeytränaren och platschefen Mikael Jansson på Asplunds bygg är mitt uppe i nyproduktionen av 54 lägenheter i Högne när vi satt ner och pratade om vår digitala maskinpark, Renta Easy, som får Mikael och hans team att spara pengar.

– Det bästa med appen är påminnelserna som vi får när en maskin ska tillbaka. I ett bygge är det en hel del maskiner i rullning och då vill vi inte ha ett gäng som bara står, sedan är Västeråsdepån ruskigt snabba på att komma ut och hämta eller lämna. Jag lägger en beställning under förmiddagen och har den i användning efter lunch. Vi sparar pengar och blir snabbare, säger Mikael Jansson.

Inom kvarteret Högne i Västerås uppför Asplunds bygg ett flerbostadshus på fem våningar med källare samt en större innergård. Totalt upplåts 54 lägenheter samt ett parkeringsgarage med 320 p-platser. Och just nu hyr de liftar, bilmaskiner, gipsvagnar och gipsbockar.

– När jag loggar in på datorn får jag snabbt en överblick och vår arbetsledare Sofia kan beställa från telefonen direkt från bygget och allt är kopplat till samma konto. Det helhetsperspektivet förenklar.

 

Asplunds bygg: nittio år av entreprenadverksamhet

Asplunds bygg strävar efter att vara ett ledande företag inom byggbranschen i Västerås, Örebro, Skövde och Jönköping där de värnar om lokala kund -och leverantörsrelationer.

Renta Easy: en digital maskinpark 

Med telefonen eller datorn får du snabbt kontroll över vilka maskiner du har på arbetsplatsen. Här inne finns manualer, instruktioner och teknisk data om alla maskiner. Du kan även se om maskinen finns tillgänglig på den depå som du är närmast och du styr leveranser och returer, så att det passar din och er tidsplan.

© 2021 Renta AB | Sverige