Den helt batteridrivna (h)jullastaren Avant e6

Julens viktigaste maskin är helt klart den elektriska hjullastaren Avant e6. Perfekt för inomhusbruk där ventilationen är begränsad eller obefintlig av att tomten fastnat i skorstenen och där det finns restriktioner för buller. Ja inte ska barna väckas för tidigt.

Avant var bland de första tillverkarna att introducera en helelektrisk, batteridriven kompaktlastare på marknaden. En helt elektrisk lastare med noll utsläpp och extremt lågt buller är svaret på framtida krav och även om den är elektrisk erbjuder den samma kraft och egenskaper som den dieselmotorsutrustade systern i Avant 500-serien.

Samtidigt är Avant e6 den första kompaktlastaren med litiumjonbatteri. E6 kan laddas full på drygt en timme och du kan arbeta i fyra timmar med fullt batteri. Den korta laddningstiden gör att du praktiskt taget kan arbeta en hel arbetsdag med e6 eftersom du kan ladda batteriet över en timmes lunch.

Teknisk data:

  • Full laddning på 1 timme
  • Batterikapacitet 13,6–13,8 kWh
  • Lyftkapacitet 900 kg
  • Lyfthöjd 2,8 meter
  • Hastighet: 10 km/h
  • Vikt 1590 kg

Vår elektriska maskinsatsning

Det är en laddad fråga och då passar vi på att ladda upp som bara den. Bland alla våra produktfält elektrifieras vår flotta allt mer och under 2023 kommer vi presentera fler och fler spännande lösningar som utmanar andra drivmedel och bullernivåer.

– Dels minskar vi med elektrifieringen de fossila utsläppen samtidigt som maskinerna förbättrar arbetsmiljön. Vi ser också andra klara fördelar med att elektrifiera, som med Avant e6 hjullastaren, som kan ta bort klinker på stora golv på ett sätt som inte varit möjligt i samma utsträckning tidigare, inte heller får vi några problem att frakta ut material från stora ombyggnationer, säger Anders Wictorsson, produktchef anläggningsmaskiner och liftar på Renta.

Framåt kommer vi elektrifiera i första hand alla småanläggningsmaskiner. Men på anläggningssidan kommer vi i början av nästa år få in en 3,5 tons elektrisk dumper. Denna dumpern kommer att vara det naturliga komplementet till våra elektriska grävare, hjullastare och teleskoptruckar. Se tillgängligheten i Renta Easy eller kontakta din närmaste depå.

Och du, ha nu en riktigt God Jul!