Elmontage i Rosersberg har fog för vad de lovar

I industriprunkande Rosersberg möts våra sju elmontörer upp tidigt varje vardagsotta innan de snabbt sprids med Stockholmsregionens bredd ut för att lösa vad som lovats. Till sin hjälp har de allt från El-VIS, varandra och Fluke, och leds görs de av ingen mindre än elmontageledaren, Douglas Wirell.

 

Utanför biter nattens frost fast i allt den kommer åt men inne på depån går elmontageteamet på högvarv och innan kaffet druckits upp är Johan Andersson och Zuhir Mikhail på väg ut för att sätta upp en elcentral för bygget av Sellpys nya lagerlokal. Häng med.

Väl tillbaka till frukost och i ledning av Douglas fördelas dagens projekt. Som elmontageledare håller han givetvis i kablarna och täcker upp där det behövs. Med sin bakgrund från säljet och elbranschen vet han vad som lovas bort många gånger – och hur en ska leverera på det.

– Vi vet vad vi gör och gör vi inte det så hittar vi lösningen i teamet. Så det är bra att det lovas och stretchas det en aning får vi möjlighet att utmanas. Sedan gör vi allt för att visa upp vår professionalism och gör alla beräkningar i El-VIS samt meggar med Fluke.

Hur Renta Elmontage jobbar

Från förfrågan till färdigmeggat är den tajta dialogen viktigast av allt. För att minimera missförstånden och helt enkelt förtydliga vårt åtagande ritar vi upp och gör alla beräkningar, svart på vitt. Med El-vis kalkylprogram.

– En branschstandard som ger exakta mått och tydlig förväntan. På små projekt slår en lätt i huvudet men i de större projekten får vi ett kvitto på kabelarea, parallella kablar och sträckning. Ett krav från elsäkerhetsverket och en offert som visar helhetens alla delar.

Vi testar anläggningen innan vi driftsätter genom att megga med hjälp av Flukes TruTest.

– Vi kollar att kabeln är hel, att den inte har kontakt med ledare och att den klarar spänningarna: ett kvitto på att vi gjort en korrekt installation. Kollar också så att jordfelsbrytarna fungerar. Allt det här får vi upp digitalt i Flukes app. Som vi sparar ner i arbetsordern. Så kund enkelt kan se alla dokument samlade på ett ställe, Johan Andersson, arbetsledare Elmontage Renta Rosersberg.

 

Laget bakom det lovade

Med Douglas vid rodret är Johan som gruppens pappa leder de ett team på fyra elektriker. Det chilenska lugnet själv, Brayan, sköter dialogen direkt med kund samtidigt som arbetshästen Joakim gnuggar på i det tysta. Mitt i smeten står vår rutinerade backpacker (på vandring i Brasilien just nu), Mansour, och håller verkstad. Gustav är den nyexade svampen som tillsammans med Zuhir, skojaren i gänget, inte bara utvecklas i rekordfart utan även utvecklar gruppen.

– Lätt att låta klyschig men vi är ett bra gäng. Kort och gott: sätter du skopan i backen och drar av kabeln, då kommer en eller fler av oss ut och skarvar, avslutar Douglas.