Framtidens elektriker går säkert ut på praktik

Vintern håller än sitt grepp om skolgården. Men på Elof Lindälvs gymnasium i Kungsbacka går utbildning före och med liftutbildningen får eleverna på el- och energiprogrammet rätt förutsättningar inför vårens stundande praktik. Vi hälsade på precis innan teoriprovet.

Christian Frisk med kollegor har i över ett decenium slussat ut mer än 500 elektriker och har alltid försökt ge dem de absolut bästa förutsättningarna inför stundande arbetsliv. Ett återkommande och viktigt element har alltid varit att värna om dels elevernas säkerhet, dels delaktighet när de kommer ut på praktik. Liften är idag en av elektrikerns bästa vänner och för att framföra liften krävs rätt utbildning.

– Praktiken är otroligt viktig i utbildningen och vi vill att eleverna ska utöva yrkets stora bredd av arbetsuppgifter. Finns inget värre än att bara stå och titta på, gör de det så har vi i vår ände missat att ge eleverna rätt förutsättningar. Ja, då har vi misslyckats med vårt uppdrag, säger Christian Frisk, ellärare på el- och energiprogrammet på Elof Lindälvs gymnasium.

Flera elever har under åren praktiserat på Rentas elavdelning

Samarbetet med Elof Lindälvs gymnasium har under åren fördjupats och de senaste åren har Andreas Karlsson, elmontageledare i Göteborg, välkomnat ett dussintal elever in i vår verksamhet. Här har de fått dra grovkabel och sett hur byggelen försörjer byggsektorn.

– Vi pratar en tid innan om vad eleven vill göra väl hos oss och nu har vi två som går sista året som jag hoppas kunna anställa till sommaren. Om förutsättningarna är rätt och de själva vill förstås, säger Andreas Karlsson.

Vi skräddarsyr liftutbildningen utefter era förutsättningar

Vi har ett gediget utbud av liftutbildningstillfällen hela våren, samtidigt som vi alltid kan lösa ett utbildningstillfälle utefter era behov och förutsättningar.

Hör av dig direkt till utbildning@renta.se eller till din närmsta depå.