Från innesäljare till regionchef – Mikael Johanssons interna resa

Som 24-åring sökte han ett jobb där man träffar många människor – idag är han regionchefen som åker runt och träffar minst lika många människor. På 15 år har både Mikael och maskinuthyrarbranschen tagit stora kliv. Vi tog en promenad längs med minnenas allé innan vi valde att blicka framåt också. Välkommen in till Mikaels resa inom Renta.

Våren 2008 var mörk för byggbranschen men på något sätt ljus för den lokala maskinuthyraren Stål&Hyr. Som denna vår valde att anställa den vältalige hallänningen Mikael Johansson till den stora Varbergsdepån.

– I fyra år var jag den förste byggarn mötte på morgonen. Jag som älskar att träffa folk träffade många kunder varje dag, otroliga år! Stommen av det depågänget som var med då är kvar än idag såväl på depån i Varberg som inom organisationen, säger Mikael Johansson, idag regionchef i Halland.

Stål&Hyr växlade upp och med Dennis startades Rentaäventyret

Under Mikaels innesäljsår växte Stål&Hyr allt mer och Stål&Hyr-legendaren Jörgen Grubbesson erbjöd Mikael rollen som platschef över Varbergsdepån på 20 anställda.

– Jörgen behövde ta ett mer övergripande ansvar och jag kände mig redo att axla ansvaret att bli chef över depån. Även om det var svårt i början att bli chef över sina vänner.

Fem år senare frågar den samme Jörgen om Mikael ville bli regionchef.

– Jag tackade ja till en stor utmaning där det nu började hända väldigt mycket. Det här är 2017 och då börjar egentligen hela Rentaäventyret, vi anställer Joacim som vd och 2018 öppnar vi i Halmstad.

Tillväxtresan blev än verkligare när skånska Dennis förenade sig med Stål&Hyr bara månader innan Kari från Renta i Finland hörde av sig och ville gå samman med oss.

– Sedan dess har det gått otroligt fort och jag har utvecklats enormt med resan. Men det här är en helt egen historia som jag är otroligt glad över att jag tackade ja till!

Vill du göra resan med oss?

Just nu har vi ett dussin lediga tjänster och hittar du inte jobb i just din stad kan du alltid skicka en spontanansökan och ”connecta” med oss.