Ha nu en fartfylld sommar

Äntligen sommar igen och än en gång hälsar vår nationella KAM, Magnus Lundberg, oss en galet go sommar, för den här sommarhälsningen är nämligen till er, alla galna maskinhyrare – till er som vågar hyra av oss och som litar på vårt ord: vi är utmanarna i branschen och för att förändra något, då bara måste man vara annorlunda (läs: kasta sig ut för ett stup i egenskapad forsränning och flyga ut i Göta Älv).

Är det korkat? Eller är det bara vårt sätt att säga: nu hjälper vi er även med att flytta vatten. För vi har blivit med pumpar. Stora som små, och allt däremellan. Så behöver du sänka grundvattnet, ett par spontkassetter eller behöver du skapa en 100 meter lång forsränning? Vi har instruktionsvideo för det senare.

– Helt fantastiskt, vilken känsla. Alla borde få testa det här, säger Magnus Lundberg.

En matador N och rejält med blåslang

Lägligt till stuntet som Magnus själv initierade började vår pumpexpert och affärsutvecklare, Erik ”pump-Erik” Nordqvist. Pump-Eriks egentliga fråga var bara hur snabbt Magnus önskade ta sig ner för slänten. Förvisso mätte han, kalkylerade och drog han fram hela specifikationen men det låg inbakt i den större frågan. Så det fick bli en länspump, matador N, som löser 70 liter/sekunden och 100 meter 6-tums-blåslang.

– Jag hann knappt börja innan denna fråga kom och det är precis därför jag tog jobbet. För tag sedan blev pumpexperterna Uprent en del av Renta och mitt jobb är nu att lansera utbudet i hela Sverige. Så oavsett hur du behöver flytta vatten, är vi redo att hjälpa er, säger Erik Nordqvist, pumpexpert och affärsutvecklare på Renta.

 

Ingen kom till skada vid detta stunt

Tack vare hjälm, noga beräkningar och Lundbergs förmåga att parera träd kom varken han eller andra till skada. Snarare insåg vi att vi kanske skulle skapa ett vattenland på varje depå. Men den frågan får platschefen på respektive depå avgöra själva. Istället passar vi på att tacka för första halvan av 2023, släng på något gått på grillen så ses vi vid densamma igen när bygghösten står för dörren. Tills, glad sommar!