Hur vi stöttar Implenia med bygget av Västkustbanan

Tunnelexperterna Implenia är mer än vår nummer 10. De är totalentreprenaden som har den stora äran att bygga ner hela Varbergs järnväg, under staden. Vi åkte och besökte bygget av nya Västkustbanan, drog lite el och ställde ut några bodar. Cirka 200 stycken.

Implenia är som vi nämnt tidigare infrastruktursbyggarna som gillar att jobba med utmanande projekt. Och med oss. Ett av projekten vi stöttar dem med är Västkustbanebygget i Varberg.

 – Majoriteten av vårt hyresbehov förser Renta oss med, nyckeln till lönsamheten och framdriften är den lokala förankringen med Renta. Vi känner oss trygga med att Renta är runt hörnet och kan hjälpa oss dag som natt, säger Peter Claesson, Områdeschef på Implenia.

 

Läs också: Implenia har signerat nytt långtidskontrakt

 

Hur vi stöttar Implenia i Västkustbanebygget

Vi har levererat 200 bodar och ett antal specialliftar för arbete i tunnel men också utvändigt. Vi har dessutom kört fram anläggningsmaskiner; paddor och vältar med mera. Mastrat belysningen och dragit el, ställt ut kompressorer, områdesskydd, pumpar och cointainers.

Vi stöttar också med tjänster som ronderingen gällande all trafikavspärrning, material 3 gånger per dag ungefär (tre uthyrare på depån är tillgängliga hela tiden) samt en eltekniker som är på plats dagligen.

 – Otroligt intressant bygge där Implenia har 13 stora etapper i och omkring Västkustbanebygget, varav vi har etableringar på 13 inklusive sovetableringen. En grej jag är riktigt stolt över hittils är hur vår Trafikavspärrningsavdelning har jobbat stenhårt med avspärrningarna i hela staden. Det gick på en handvändning, säger Johny Karlsson, säljare Renta Varberg.

 

Vill du komma i kontakt med oss i Varberg?

Johny Karlsson, Säljare
070 317 25 61
johny.karlsson@renta.se