Två blir till en = ny stor depå i Helsingborg

1 + 1 = 3, sägs det. Och i flera år har vi försökt få till en förening av våra två Helsingborgsdepåer och tillsammans med fastighetsbolaget Wihlborgs blir det i 2024 möjligt. På Grustaget 1 på Väla södra uppförs en 1 300 kvm stor maskinuthyrarbyggnad bara en rondell ifrån E4:an och E6:an.

 

Läge, läge, läge – här bygger vi stort och på en plats som nästan ligger på Europapulsen. Nu förenar vi vår nordliga och sydliga depå och all personal, maskiner och gamla historier hänger med in i det nybyggda. En satsning och flytt som aldrig hade varit möjlig utan alla kunder i stenstaden. Här där vi har en lång historia av att ombesörja industrin med rätt maskin, i rätt tid.

– Det känns riktigt bra att vi nu samlar allt under ett tak. Det gör vårt Helsingborgslag än starkare och vi får möjlighet att växa med våra kunders alla byggen, från helt nya lokaler, säger Sebastian Gittner, platschef Renta Helsingborg.

Byggstart under tredje kvarten 2023 – inflyttade våren 2024

Väl till nästa vår låser vi upp de nya lokalerna och börjar ställa i ordning maskinhyllor, spolhall och verkstad innan flyttarna strålar samman hela vårt utbud till ett ställe. Mitt däremellan bör och kommer vi dessutom bjuda in till en hejdundrandes invigningsfest.

– Då samlar vi hela Renta Skåne och bjuder upp till ett riktigt gille. Ett dussin maskinleverantörer, rejält med mat och så får alla möjlighet att se hur en fjong ny Rentadepå ser ut, och som alltid strävar vi efter att tidigarelägga, säger Linus Hylén, regionchef Renta Skåne.