Renta förenas med Gustafssons

Vi stärker vår position i Småland genom föreningen med Gustafssons Uthyrning som med tre depåer: i Oskarshamn, Västervik och Vimmerby, ombesörjer Smålands östra delar. Företaget har 19 anställda och en årlig omsättning på cirka 45 miljoner SEK.

Gustafssons förenas med Renta

Gustafssons lokalt förankrade affärsmodell och deras långa erfarenhet av lönsam tillväxt gör dem till ett utmärkt förvärv för Renta. Gustafssons kommer fortsatt serva sina kunder med samma lokala närvaro och högkvalitativa tjänsteutbud som tidigare, samtidigt som de kommer dra nytta av att implementera Rentas digitala lösningar. Deras starka marknadsposition och erfarna ledning skapar en solid grund för fortsatt tillväxt i östra Småland.

Föreningen är ett naturligt steg i Rentas strategiska utveckling och mål: att stärka sin position och tillgänglighet i Småland.

– Vi är väldigt glada över att välkomna Gustafssons in i Renta och ser framemot att arbeta tillsammans. Föreningen med Gustafssons stärker vår position i östra Småland och är ett logiskt steg mot vår ambition att bli en rikstäckande maskinuthyrare i Sverige. Vi är glada över att slå oss samman med Gustafssons och ser fram emot vår fortsatta resa, säger Joacim Johansson, vd Renta Sverige och tillägger:

 

 

– Runt Lucia är målet att fira föreningen tillsammans med depåerna och städernas samhällsbyggare. Håll utkick digitalt och på depåerna för mer information! 

Tomas Gutekrans, vd Gustafssons, säger:

– Vi har under en tid sökt efter en affärspartner som kan hjälpa oss vidareutveckla vår verksamhet och redan sedan första mötet med Renta har det känts rätt. Ledningen och anställda har under föreningssamtalen visat upp en stor rutin och förmåga att anpassa sig utefter de regionala förutsättningarna vi har här. Med Renta får vi tillgång till kapital och maskiner som vi tidigare inte hade och framför allt delar vi samma värderingar som vi har följt sedan starten 1975. Under de senaste åren har vi dessutom arbetat intensivt och målinriktat med digitaliseringen av Gustafssons och är nu glada över att få tillgång till de digitala lösningar som Renta besitter.

Med digitala, smarta lösningar implementerade kommer vi kunna vidareutveckla vår verksamhet och stötta både anställda och kunder med att arbeta smartare, inte hårdare. Vi på Gustafssons har en gedigen kundbas, ett gott rykte och djup kunskap om uthyrningsmarknaden i östra Småland. Jag är säker på att vi tillsammans med Renta kommer att bli ännu starkare och vara det självklara valet för våra kunder här.

Om Renta

Renta har sedan starten 2015 vurmat för den lokala närvaron och friheten, som specialister inom uthyrning av entreprenadmaskiner, utrustning, bodar och byggställningar har Renta idag verksamhet i Sverige, Finland, Norge, Danmark och Polen. Med över 166 depåer och mer än 1 750 anställda fortsätter vi digitaliseringen av maskinuthyrarvärlden, ledda av vår stora övertygelse att det är den lokala omtanken som är kärnan i allt. 

Om Gustafssons

Gustafssons är en maskinuthyrare i östra Småland som i 48 år har värnat om den personliga kontakten genom sina 19 anställda och från sina depåer i Oskarshamn, Västervik och Vimmerby. Med en stor kundstock som är spridd över flera sektorer är Gustafssons på stark tillväxtresa. För mer information, besök https://brg.nu/

För mer information vänligen kontakta:

     

    Joacim Johansson

    VD Renta Sverige