Renta öppnar i Polen

Renta Sp. z o.o., polskt dotterbolag till Renta Group fortsätter sin strategiska utveckling genom att starta maskinuthyrning i Polen. Måndagen den 6 april 2020 öppnade Renta sin första depå i Katowice som ligger i södra Polen. Under kommande veckor kommer det att öppnas två till i Krakow och Wroclaw.

Den polska marknaden för maskinuthyrning är stor och en av de största tillväxtpotentialer i Östersjöområdet, som är vårt mål. Dessa öppningar i Polen visar att Renta genomför sin strategi internationellt, trots att ekonomin förändras. Det är uppenbart att vi måste anpassa våra planer i den nuvarande situationen, men gruppens långsiktiga mål är fortfarande samma – att det blir en av de ledande företagen i regionen”, säger Kari Aulasmaa Vd Renta Group.

Renta Group etablerade sitt dotterbolag i Polen i september förra året med planen att bygga upp ett nätverk av depåer, för att bli en viktig aktör på den lokala maskinuthyrnings marknaden. Renta börjar med att öppna helt nya depåer, och kommande år ser Renta Sp. z o.o. över möjligheten till förvärv där ambitionen att ha minst 20 depåer inom ett par år.

”Vi befinner oss i början av vår resa tillsammans med Renta Group och vi är mycket glada över det trots de allmänna problemen med pandemin. Även om vi inte har tur med tidpunkt, anser jag att vårt mycket engagerade polska team, som får bra stöds av kollegorna från Norden, kommer att uppfylla gruppens förväntningar. Dessa öppningar är det första steget på en väg som kommer leder oss till en viktig del av ett modernt maskinuthyrningsföretag som Renta Group”, säger Tomasz Walawender, Vd Polen.

 

För ytterligare information kontakta

Joacim Johansson, Vd Sverige
joacim.johansson@renta.se
070 104 07 00