Ronnie tar Renta till Timrå

Döpt efter Ronnie Peterson, skolad i NCC (26 år) och nu den som, tillsammans med platschefs-Viktor, tar Renta till Timrå. Vi skickade vår nya säljare till västkusten och depåerna i Halmstad och Sisjön för ett par dagar, väl hemma igen görs depån klar för smygöppning i december. Vi tog så klart också fem snabba med självaste Ronnie Söderlind.

Det är trettio år av rutin som går på rundvandring i Sisjöns stora verkstad. Efter tre dagar i Halmstad och Oskar Svenssons sällskap har bilden om Renta klarnat. Även om han mest längtar hem till Medelpad och det lugn bara en skog i norr kan ge.

– De är fullblodsproffs nere i Halmstad och Oskars kompetens och driv tar jag med mig hem. När jag såg på Renta utifrån såg jag ett framlutat bolag som stormade fram. Redan nu har jag sett hur och att det bara kommer mer. Mitt mål med resan i söder är att ta maskinerna och servicen till Timrå, berättar Ronnie Söderlind, säljare Renta Timrå.

 

Snickarresan på NCC

Men först backar vi trettio år då en 20-årig Ronnie fattade hammaren och jobbet som snickare på NCC. Sedan dess har han alltid tänkt som en snickare, planerat nästa steg med tumstocken och efter femton år med spik i fickan läste han vidare. Lika många år som snickare blev det sedan som platschef men när vardagen blev för inrutad behövdes förändring.

– Jag ville göra något annat och sökte jobb för första gången på trettio år. Så jag googlade hur man gör och författade ett CV. Åren som säljare på Skanska Rental var otroligt lärorika och roliga. Sedan hörde Tommy Johansson av sig och vår regionchef är svår att säga nej till.

 

Ambitionerna i Timrå

Med målet att bli en stark spelare på den lokala marknaden är det främst servicen som snöskoterentusiasten Ronnie vill ge Timrås samhällsbyggare.

– Maskinerna i all ära, det är servicen som är avgörande. Och här har Viktor och jag stora ambitioner. Vi är snart igång i egen depå men sedan flera år verksamma i Sundsvall, så behöver du hjälp redan i dag, kontakta mig, avslutar Ronnie.

Kontakta mig direkt

10 + 6 =