50 år i Falkenbergs tjänst – Tomas Ahlberg går i pension

Om fem minuter avslutas ett halvt sekel i Falkenbergs tjänst. Tomas Ahlberg är svetsarn och anläggarn som banat väg för kullerstensstadens stadsutveckling. Men de orden skulle han själv aldrig använda. Han är snarare skojarn som främst och i form som innesäljare skriver poesi på returlapparna. Och nu diktar han sista lappen: ”Nu gick jag hem”.  

En livsgärning fylls med tidiga mornar, regn och rusk för att en dag avslutas i strålande sol, höga huvuden och en möjlighet för oss alla att stanna upp. Vi vill passa på och tacka Tomas, Leif och Jarmo för ett långt och historierfyllt arbetsliv.

Och samtidigt som Tomas går hem, lämnar Leif Skogsberg i Kumlaverkstan sin trettonnyckel kvar när han stämplar ut för sista gången. Och för en månad sedan gick Jarmo Krautsuk hem från Uppsaladepån för att gå på hårdrockskonserter. Scorpions var bra?

Tack för allt ni lärt oss och fört vidare och njut nu av den välförtjänta pensionen. Och vänta inte med att svänga förbi och se så att vi verkligen sköter oss. Kom förbi närsom, vi förbereder kaffet så länge.