Umeås Jerry Jonsson slog i taket på TikTok

Förra veckan åkte Jerry Jonsson, säljare, med sin skoter på Umeådepåns stora snöhög. En film som nådde hela 300 000 visningar på vårt TikTok-konto. Vi passade på att slå oss ner på skotern och pratade om den gången ryggen bröts, livet bak på en skoter och att säljet handlar om en sak och en sak endast: relationen vi bygger med varandra.

Jerry Jonsson växte upp i 80-talets Vilhelmina uppe på en skoterrygg han aldrig släppt. En hobby som tagit honom runt om i snövärlden och tillbaka. Men tourlivet tog abrupt slut när vad som kommunicerats som ett 19-metersgap men i verkligheten var fyra meter kortare. Platt landning. Stumt och ben som inte kunde stå emot. Ryggkotorna fick ta hela smällen och läkarna förkunnade att skoterryggen var ett minne blott.

Det var Jerry inte överens om.

– Det var bokstavligt talat bara att lära sig gå igen. Stelopererad men inte redo att stelna till. Jag var alldeles för rastlös för att sitta hemma och tillbaks på depån efter sex veckor. Jag parerade skoterlivet med mekanikerlivet i vår verkstad och efter det här har skoterlivet snarare handlat om djupsnö och skråkörning där det är hiskeligt brant än ramp-till-ramp och flips, berättar Jerry.

”Jag gillar när det är personligt”

Säljet har alltid varit naturligt och en del av Jerry. Vägen in var genom Duells lansering i Sverige och mål att utmana och visa att service och sälj handlar om att bygga relationer.

– En lärorik tid där vi trodde stenhårt på oss själva. Vann kampen gjorde vi främst för att vi hade en stor portfölj och höll det vi lovade, från skoter till fyrhjuling. Men jag kunde inte säga nej när Tommy frågade om jag ville komma tillbaka till maskinuthyrarvärlden. Fem år senare slår man igenom på TikTok, säger Jerry och tillägger:

– Jag gillar när det är personligt. Jag älskar de relationer som jobbet ger mig och de människor jag möter. Utmaningarna vi löser och hur vi tar oss an vardagen. Med tron om att allt går.