Utmanarna är redo för 2023

Vi sammanfattar ännu ett galet år där rekord har slagits men framför allt, där vi knutit än starkare band med våra lokala byggare. Vi finns nu mera i hela Sverige och vi har visat att oavsett utmaning, inflation som felande maskin, är vi redo att anta utmaningen – och fixa det. 

I början på året åkte jag norrut och träffade Lars & Erik, vi såg Björklöven damma till AIK. 6–3.
Ett möte och en förening som onekligen satt som handen i hockeyhandsken och förvärvet av LE Maskin kändes lika naturligt då som nu – och vi vart äntligen ett Sverigetäckt bolag. På vägen söderut knöt vi också band med Byggmaskiner som bara två månader senare bytte blått mot oranget.

Knappt hann vi inviga och öppna i Vänersborg innan vi, som drivit Renta Danmarks framfart, tryggt kunde lämna över det ansvaret till de fantastiska maskinuthyrarrebellerna Lohke. Deras orangifiering av det danska wienerbrödet är bra allt inspirerande. Och med förvärvet av pumpexperterna Uprent blev vi ett bolag verksamma i åtta länder.

På tal om att hålla ihop det och fortsatt vara sanna vår idé och oss själva släppte vi vår första hållbarhetsrapport och invigde Borlänge med sådan fart att över 527 byggare hälsade oss välkomna. En standard som invigningarna i Norrland tog sikte på att slå. Vi började med att inviga i Örnsköldsvik och sköt puckar med MoDo, sedan ner till Linköpings pinfärska (och tio gånger så stora) lokal innan vi tog invigningståget till tre orter på lika många dagar i Lycksele, Umeå och Sundsvall. Hela Lycksele kom, polisen fick leda trafiken i Umeå när 1 056 personer åt kebab (invigningsrekordet!) och i Sundsvall fick vi insupa Sundsvallskänslan och möta en depå som verkligen spelar för varandra.

Vi spelar för varandra

Våra depådörrar in till kundmottagningen och verkstad har öppnats och stängts ett par gånger i år. Den siffran hade varit lika intressant att få fram som helt orelevant. För det är mötena som är det intressanta och som betyder något. ”Jag behöver en stege” – ”hur lång?” – och så är vi igång.

Det är tidigt i ottan, i sidledsregn och rusk, bodetablering ute i sommardisen och kranmontering i minus 15. Det är Pelle som tar cykeln från bygget till depån och delar knäckebrödsmacka med oss i Uppsala, det är grilluncherna på byggen landet runt, paddel- och golftävlingarna och ishockey med maskinleverantörerna. Det är så många viktiga och helt avgörande snack och dialoger som bygger oss och det här årets alla utmaningar har sannerligen visat hur vi spelar för varandra.

Dundrar in i 2023

Nu dundrar vi som vanligt in i nästa år och här kommer vi öppna upp helt nya depåer med lokala experter i:

  • Enköping – flyttar till ny lokal i januari
  • Östersund – invigning 8 februari
  • Gävle – invigs i mars
  • Växjö – invigs i april
  • Trelleborg – invigs i maj

Vi kommer också fortsätta vår elektrifiering av maskinflottan och sponsra än fler lokala föreningar. Men mest av allt kommer vi göra allt för att fortsatt vårda den viktiga relation vi har med dig.

Nu kör vi,

Joacim Johansson
vd på Renta
joacim.johansson@renta.se
070-104 07 00