Roddbåten blev hjälten när VA drogs till spårvägsjobb på Hisingen

Göteborg växer så det knakar i leran. Med ambitionen att knyta ihop staden med Hisingen börjar Mark & Energibyggarna i nästa vecka arbetet med att bygga spårvagnsförbindelse mellan Frihamnen och Lindholmen. Området där vi ställde byggbodarna visade sig vara 250 meter ifrån närmsta VA-anslutning. Flytväst på och fixat.

Det är något visst med en utmaning och hur vårt montageteam i Göteborg dels går på rutin över att ha dragit kablage under Lundbyleden tidigare, men också bara gör det.

– Inget är omöjligt och byggbodar behöver sin VA-anslutning. Medan Mark&Energibyggarna var på välförtjänt semester så flyttade vi deras bodar från Masthuggskajen till Kvillepiren, tofflor och rubbet. Nu är VA anslutet också och vi tackar för förtroendet, säger Andreas Karlsson, elmontageledare Renta Göteborg.

Spårväg Frihamnen-Lindholmen

År 2035 förväntas det bo 200 000 fler invånare i Göteborg, Mölndal och Partille än vad det gör idag och 100 000 fler personer beräknas arbeta i området. För att kollektivtrafiken inte ska slå knut på sig själv när staden växer har kommunerna och Västra Götalandsregionen tillsammans tagit fram en målbild för stadstrafikens stomnät. Genom skapandet av en innerstadsring för spårvagnarna avlastas trafiken i de centrala delarna av Göteborg och många resor blir snabbare och smidigare.

Vad har du för utmaning?

Hör av dig till din närmsta depå eller lokala montageavdelning så hittar vi en lösning tillsammans.