VÄLKOMMEN TILL UTMANARNA: RENTA

Kari Aulasmaa tröttnade på hur jakten på siffror förvandlade maskinuthyrarvärlden till en opersonlig vinstmaskin för ett fåtal. Sex år senare finns Renta på småorter och i större städer i fem länder. Utan ett huvudkontor, utan centralstyre och utan ett fåtal vinnare. Hos oss bakar och äter alla av kakan.

Hela vår filosofi grundar sig i den lokala omtanken, i det personliga mötet och med det stora engagemanget för vart och vartenda bygge. Vi är nämligen inget utan dem som hyr våra maskiner. Därför gör vi allt för att serva våra kunder, vår nummer 10. Med smörpassningar i form av bred maskinpark och hög kompetens, service så som du vill ha den och allt, verkligen allt för laget. För bygga, det är en lagsport.

 

Lokala beslut

Det är klart att våra depåer servas med profilkläder och att vår vd sätter upp mål med varje depåchef. Men det är kunden (och inköp) som bestämmer vilka maskiner vi ska ha och det är serviceteknikern, säljaren och transportören som säger hur och vad vi ska leverera. Och det som blir över, den delar vi på.

 

Vi hoppas att fler snor vårt koncept

Vi har sett effekterna och idag är vi ett miljardbolag som siktar ännu bredare. Som vill sponsra fler idrottsföreningar och som vill hjälpa såväl de minsta som största byggarna att ha maskiner i rörelse. Står de still ser du det i appen och vi kommer ut och plockar upp dem, ska du ha maskin imorgon – är den utkörd innan frukost. Allt handlar om att sudda ut gränsen mellan mitt och ditt. Det är tillsammans som allt skapas och när vi inser att vi spelar i samma lag täcker vi skott utan att ens tänka på det. Då kavlar vi upp och kippar in oavsett vad ditt bolag eller du heter.

 

 

För bygga är en lagsport och du är välkommen till Renta.