Södertälje SK visar varför vi sponsrar lokalidrotten

Den här säsongen har Södertälje SK:s damer vunnit allt i näst högsta serien. Tio raka segrar på lika många matcher och hela 84-7 i målskillnad. Vi hakade på en måndagsträning mitt i förberedelserna inför playoffet upp till SDHL. För att se hur en vinnarkultur skapas och hålls igång. För att se hur ett lag byggs upp till att tro och lita på varandra i varje byte.

 

Du har sett våra kepsar på stan och våra inlägg på sociala medier. Kanske har du sett vår logga på din lokala förening också? För en stor del av vår marknadsbudget går raka vägen till föreningslivet och lokalidrotten. Där laget formas för första gången och livslånga relationer etableras. Där passionen och glöden frodas. För oss är det självklart eftersom vi dessutom många gånger också är engagerade i föreningen. För att vi vet hur tron på varandra skapas just där.

Vår platschef i Södertälje, Gustav Björk, har hela sitt liv verkat inom idrotten och främst lärt sig att det är där man lär sig att lita på varandra i vått och torrt.

– Och för oss är det självklart att sponsra en klubb som inkluderar alla in i idrotten, pojke som flicka, elit som bredd. Om vi dessutom ser på SSK:s damsatsning och hur de tror på varandra, det inspirerar oss raka vägen in i vår depå. Vi har följt damlagets framfart och håller varenda tumme för att de ska gå upp i år, säger Gustav.

”Whatever it takes”

Kanadensisk ishockey innehåller högt tempo och ändlös kreativitet. Samtidigt som deras mentalitet sticker ut allra mest. Framförallt när det gäller som allra mest. Det sägs att kommer Kanada till en final, så vinner de den.

I Södertälje SK har centertanken Hunter Mosher stått för 35 poäng (15+20) på tio matcher och vi mötte upp kanadensiskan för att dels höra hennes tankar om vinnarkultur men också för att höra hur hon peppar sina lagkamrater en helt vanlig måndagsträning.

– Ooh, tufft. Det är den eviga frågan inom ishockeyn och för mig betyder det att ge 110 procent av sig själv. Blocka skott, bryta passningar – allt för att vi ska vinna. Spelar ingen roll om jag blir skadad. Så länge vi vinner är det en seger, säger Hunter Mosher, SSK:s assisterande lagkapten, och tillägger:

– Varje byte och sekund är viktig i en match och det är bara att gå in med huvudet först. Hela vägen. Och oavsett om det är träning eller match så älskar jag att jaga upp teamet för att också träna upp och hålla liv i vinnarmentaliteten, avslutar Hunter.

Vi passade också på att lämna över playoff-matchtröjan och önskar laget all lycka till i jakten på en plats i nästa års SDHL.

Whatever it takes.