Västervik har alltid varit oranget

Leverantörerna hann knappt duka upp innan Västerviks byggare rullade in. Vid kl 9: 187 frukostbesökare. Fyra timmar senare pustar Västerviksgänget ut efter lite trafikstockning, 543 tipspromenerare och ett otroligt jobb med att rentafiera depån. Men samtidigt stod det klart, det här gänget har alltid varit oranget.

Julen står för de vidöppna dörrarna där Mathias som platschefat här i Västervik i 23 år ser tillbaka på hösten. Sedan två månader tillbaka i Rentaskrud, men innan dess som Gustafssonare. När föreningen stod klart i slutet på sommaren förstod resten av Renta varför. För här har de alltid jobbat som Renta. Alltid drivit på sin utveckling och alltid varit nära stadens samhällsbyggare.

– Vi har en bra sammanhållning och jobbar verkligen för varandra. Sammanslagningen med Renta har varit över all förväntan. Vi har fått massor med hjälp samtidigt som vi påverkat, säger Mathias Lindberg, platschef Renta Västervik.

Vi byter nu telefonväxel – med Calles expertis

Ett tydligt exempel är när vi nu rullar ut en ny telefonväxel som ska göra oss bättre. Där Calle Lindvalls idéer och stora erfarenhet leder hela vår omställning.

– Lite kul faktiskt för när vi förenades trodde jag att min påverkan skulle minskas drastiskt. Ett storbolag med massa mellanchefer. Men dem har jag aldrig ens sett, för de finns inte. I stället får jag prata direkt med konsulten som för in systemet och vi arbetar fram de bästa inställningarna för just vår verksamhet, berättar Calle Lindvall, innesäljare Västervik.

 

Tre invigningar på fyra dagar

När gasolen nu brunnit ut i Västervik gläds vi åt att så många kom förbi – samt stannade kvar och pratade. Pratade med varandra, med branschkollegorna, med leverantörerna och oss. Tack för alla hejarop! Igår i Oskarshamn. Idag i Västervik och när alla lussat klart kör vi invigning i Vimmerby. På torsdag! Kom dit, var än i landet du bor. För det kommer bli en redig fest det.