Årskrönika: Olika men ändå samma

Tusentals lokalt bryggda koppar kaffe, 7 nya depåer och nya ägare. 2021, du fick våra maskiner att gå varma och när vi rundar av året har vi totalt 47 depåer i Sverige. Men, det viktigaste av allt när vi växer och blir starkare, är hur vi vårdar det som betyder mest: våra lokala relationer. Vi är ingenting utan våra nummer 10. Och det här är min, vd-Joacims, årskrönika.

Det byggs som bara den, lokalt som nationellt, hemma som i industrin. Och vi har den stora förmånen att assistera över 1000 byggen under 2021. Samtidigt bygger vi vidare på tjänsterna vi kan erbjuda där Renta Plan har rullats ut som ett komplement till Renta Easy, det ska inte bara vara lätt att hyra utan vi vill också finnas där för dig före, under och efter ert bygge. Allt för att göra ditt nästa eller nuvarande bygge så smidigt som möjligt.

 

Renta IK

Det har väl knappast ungått någon att vi basonerat ut orden ’bygga är en lagsport’. På det heter våra nya ägare; IK. Det hade varit för bra för att vara sant om vi nu skulle byta namn (vilket vi inte ska) till Renta IK, Renta idrottsklubb. Helt perfekt med våra ambitioner. På tal om ambitioner har vi med IK blivit ännu starkare och vår taktik har bara blivit tydligare.

Och jag tänkte släppa 2021 nu och titta framåt genom att släppa in dig till vår taktiktavla. För vi är utmanarna, de runda bollarna som vägrar passa in i de fyrkantiga hålen. Och vi är olika men ändå samma.

 

Olika

Var och en av oss är olika individer med våra olika sätt att jobba. Våra olika sätt att skapa relationer. Vi har alla vår egna syn på vad riktigt god service egentligen är och vad som är lokalt för mig (Ljungskile) är något helt annat för dig.

 

Men

Vi har förenats nationellt och internationellt och vi har ingen ambition att hålla tillbaka. För vi är helt övertygade om att det är föreningen som gör laget urstarkt. Som får oss att växa som lag och individer. Det sätter högre krav på vår kvalitet och vidareutvecklar oss. Får oss att inte fastna i gamla mönster utan ger oss styrkan att säga ”Äh, jag kommer ut med maskinen till dig imorgon bitti, innan frukost”.

 

Ändå samma

Tillgängligheten är ingenting utan den lokala friheten. Ingenting utan att våga släppa ansvaret till var och en av oss och det är här vi enas som människor. Vi är helt övertygade om att bygga är en lagsport där kunderna är vår viktigaste spelare, vår nummer 10. Internt är vi där för varandra, tidigt i ottan som sent om afton. Externt, är vi redo och där för dig som kund, tidigt i ottan som sent om afton. 

Vägen framåt är tydlig, med IK som storägare tryggar vi såväl anställda som kunder med att vi fortsatt kommer utveckla och utmana branschen. Att vi verkligen bryr oss och tänker långsiktigt. Att vi tänker vinna den här matchen.

Förresten, på tal om trygghet tycker vi att inga barn ska behöva frysa i vinter eller gå hungriga i jul och ger vår julgåva till Stadsmissionens viktiga arbete.

Nu stänger vi det här året och ser fram emot att utmanas och utvecklas tillsammans.

 

 

Joacim Johansson, Vd Renta
joacim.johansson@renta.se
070-104 07 00

© 2021 Renta AB | Sverige