Björnberget bygger miljömedvetet i Östersund

Med de stora panoramafönstren vätta mot Storsjöns vidder bygger nu Björnberget Bygg ett miljömedvetet lösvirkeshus. Larsa Arvidsson, säljare Renta Östersund, åkte förbi bygget på Frösön och hälsade på, och lärde sig mer om träfiberisoleringens fördelar. Ur både byggarens och miljöns perspektiv.  

 

Det sägs att det är många val och beslut att ta när en bygger sitt hem. Speciellt om det inte är ett kataloghus. I det vilar utmaningar och möjligheter, från leveranstider till miljömedvetna val. Johan Lindman på Björnberget bygg har som arbetsledare stor erfarenhet av lösvirkeshus och bygget på Frösön är inget undantag. Eller så är det precis vad det är.

– Det blir en bättre slutprodukt när du bygger allt på plats, efter platsen. På så sätt säkerställer du dels att allt blir korrekt samtidigt som beställaren har större valfrihet. Men främst är det roligare, inget hus blir det andra likt, berättar Johan Lindman, arbetsledare på Björnberget bygg.

Isolerar med träfiberisolering

Johan Lindman och Mikael Arvehed på Björnberget Bygg är under besöket i full gång med att skivslå innerväggarna och ljudisolera med träfiberisolering från Hunton. Denna byggnadsisolering består främst av träfiber tillverkad av granflis från norska skogar. Isoleringen är extra ljuddämpande, behagligare att arbeta med och åldringsbeständig.

– Det är det här som gör lösvirkeshus spännande för mig. Här har vi en beställare som är miljömedveten och vi får möjlighet att arbeta med bestående material. Sedan är projektets största utmaning: leveranstider av kamin och värmepump. Tur då att denna isoleringen håller värmen än bättre, säger Johan och tillägger:’

– Och att Renta snabbt kommer ut med värmefläktar. 

 

Snabba leveranstider

I en tid där tid blir än viktigare jobbar vi på Renta utefter att hålla det som lovats och i största möjliga mån överleverera på leveransen. Det går inte alltid. Men allt som oftast. Så om det är långa leveranstider på annat, då ska vi vara ännu snabbare än igår. Utmana oss genom att kontakta din närmsta depå.