ByggDialog bygger hållbart – i samverkan

 I november togs första spadtaget och trots den hårda vintern – reses nu stommen till vad som blir Lilla Edets nästa trygghetspunkt, men främst Fuxernaskolans nya idrottshall. ByggDialog leder arbetet, och vi stöttar när det behövs som mest.

ByggDialog storsatsar i Trestad och har fått förtroendet att uppföra Nya Fuxernahallen i Lilla Edet. En hall som både Fuxernaskolans elever samt hela föreningslivet i Lilla Edet kommer kunna nyttja redan vid årskiftet. Samtidigt uppförs den med egen el-, avlopp- och vattenförsörjning för att också verka som en av kommunens trygghetspunkter. Därmed kommer hallen att kunna användas som mötesplats om en större kris skulle inträffa.

– Idrott är otroligt viktigt för att må bra och att vi samtidigt uppför Nya Fuxernahallen som trygghetspunkt känns extra bra. Vid allvarliga eller längre samhällsstörningar, till exempel ett omfattande strömavbrott, kan du komma hit och värma dig, få dricksvatten och kanske något att äta, säger Jens Widman, platschef ByggDialog.

Ärlighet varar längst

Grundplattan har anlaggts när vintern varit som värst i det vindpinade Västergötland. Tjältinare och torrsug har tjänat väl och dialogen mellan Markus Twillman och Jens Widman, har varit lika avgörande som relationen mellan vår Trollhättandepå och underentreprenaderna på bygget.

– Målet i projektet har varit och är än att vi ska samköra både material och maskiner från Trollhättan. Skolklockan och en saxlift häromveckan är ett klockrent exempel på det, säger Markus Twillman, platschef Renta Trollhättan.

Byggdialog Renta

När ByggDialog bygger hållbara byggnader i samverkan söker de hela tiden ärliga samtal och ett gemensamt mål för alla som medverkar.

– Vi tar ett stort samhällsansvar och tänker från projektering till slutbesiktning på hur vi på bästa sätt kan möta de ökade hållbarhetskraven. Som bolag och byggare vill vi växa med våra samarbetspartners och beställare och då växa med förstånd helt enkelt, säger Jens Widman och tillägger:

 

– Här är ert digitala verktyg, Renta Easy, spännande eftersom vi kan se exakt vilka CO2-utsläpp varje maskin genererat. Vi kan dessutom exportera en fotavtrycksrapport som vi kan lägga som bilaga till vår hållbarhetsrapport.