Fredrik Svanestrand är klar som fleet- och inköpsanvarig för hela Rentakoncernen

Vi är glada över att kunna tillkännage utnämningen av Fredrik Svanestrand till tjänsten som fleet- och inköpsansvarig på koncernnivå. Han kommer ansvara för alla åtta länders samordnade inköp. Med en stark bakgrund inom uthyrning och upphandling är Fredrik redo att driva företagets flottstrategi och stora ambitioner framåt.

Tjänsten som fleet- och inköpsansvarig är ny på Renta Group och Fredrik kommer att ansvara för utveckling och implementering av företagets flottastrategi. I den dagliga driften leder han koncernens inköp, säkerställer teknisk utveckling, säkerställer kapacitet och hållbarhet i försörjningskedjan och är ägare till flottrelaterad rapportering. Fredrik går in i koncernledningsgruppen (GMT) och rapporterar till koncernchefen.

Fredrik Svanestrand Renta

– Under hela processen har jag fått ett väldigt gott intryck av alla jag pratat med. Det känns både spännande och utmanande, och jag längtar till januari, säger Fredrik Svanestrand.

Fredriks arbetserfarenhet är idealisk för positionen inklusive flera år inom uthyrning av utrustning (Ramirent) och ledande OEM-tillverkare (Volvo Cars, Kone). Han kommer till Renta från sin nuvarande position som kategoridirektör på Swedbank.

– Fredrik är den idealiska kandidaten för att leda våra flottansträngningar på koncernnivå. Hans erfarenhet och djupa förståelse för flottans ämnen kommer att hjälpa oss att driva vår stora maskinflotta på ett effektivt och hållbart sätt. Låt oss alla önska Fredrik varmt välkommen till Renta, berättar Kari Aulasmaa, vd Renta Group.

Renta förblir därmed dedikerade till att driva positiv förändring och leverera värde till sina kunder, anställda och orterna vi betjänar. Och vi säger varmt välkommen till Renta!