HYR PUMPAR

HYR PUMPAR HOS RENTA

Hos Renta hittar du ett komplett utbud när du ska hyra pumpar för mindre jobb eller under en längre tid för större projekt. Du kan kontakta din depå direkt eller boka din hyrning online på RentaEasy, vi tar dig dit när du klickar vidare på den produkt du vill hyra.

FRÅGA OSS OM PUMPAR

Om du har frågor och funderingar så tveka inte att kontakta oss!

HYRA PUMPAR ISTÄLLET FÖR ATT KÖPA

När du behöver pumpar till ditt projekt så kan det vara kostsamt att köpa in alla dessa maskiner, om du behöver dina maskiner snabbt så är även detta en fördel med att hyra dina bensindrivna eller eldrivna pumpar istället för att köpa dem. Hos Renta får du alltid kvalitativa maskiner till bra priser som garanterar att ditt arbete kommer att ske effektivt.

 

UNDVIK FÖRSENINGAR OCH AVBROTT NÄR DU HYR PUMPAR FRÅN RENTA

När du hyr pumpar från Renta så garanterar vi att ditt arbete kommer gå smidigt och effektivt. Du kan dessutom vara säker på att dina maskiner kommer att finnas tillgängliga och om någonting skulle gå sönder eller behöva bytas ut så finns Renta där och hjälper er att fortsätta arbetet så snart som möjligt med en ny maskin. Genom att hyra maskiner från Renta så slipper ni strul och möjliga förseningar då vi ser till att ni alltid har rätt fungerande maskiner och verktyg för att uppfylla era tidskrav.

VÅRA PUMPAR OCH TILLBEHÖR

HYRA BENSINDRIVNA PUMPAR

Hos Renta kan du hyra bensindrivna pumpar med en kapacitet på 200 L/m upp till 1200 L/m. Du hittar vårt sortiment av bensindrivna pumpar här!

HYRA ELDRIVNA PUMPAR

Vi erbjuder även eldrivna pumpar och slampumpar med en kapacitet på upp till 3400 L/m. Du hittar vårt sortiment av eldrivna pumpar här!

TILLBEHÖR TILL VÅRA PUMPAR

Hos Renta finner du även alla de tillbehör du kan tänkas behöva när du hyr pumpar till ditt projekt. Här finner du vårt sortiment av tillbehör till pumpar.

Renta pump

Pumpa är en lagsport

Vi hjälper dig med:

 • Planering och strukturering
 • Vi lämnar och hämtar maskinerna helt efter era önskemål
 • Installerar, servar och monterar ner
 • Projektleder och ser över hela processen kontinuerligt
 • Underhåller inte bara med fika utan även maskinerna
 • Teknisk expertis och stöttning samt lättillgänglig service – kan du alltid räkna med

Våra Pumplösningar

Renta erbjuder torruppställda pumpar utrustade med automatisk avluftning och ljuddämpat chassie. Även dränkbara pumpar med kapacitet upp till 3060 m3/tim, som kan pumpa spillvatten effektivt och problemfritt. Vi pumpar -förbi ert arbetsområde vilket gör det möjligt för er att arbeta utan störningar av flödande vatten och ni kan fokusera på ert uppdrag.

Pumpar i kombination med nivåkontroller, fjärrstyrd GPS-övervakning och eventuellt elverk, säkerställer vi prestanda och funktion för stationära pumpstationer i en kompakt, mobil och lösning.

Förbipumpning

Också kallat för bypass av antingen ren- eller spillvatten från ett ställe till ett annat. På bild ser vi vår självsugande länspump, BBA BA 150 E. Den bästa pumpen på marknaden som levererar högkvalitativt i alla förhållanden. Som vakuumpump har den en automatisk flödning och en luftavskiljare. Länspumpen lämpar sig även för pumpning av vätskor med fasta partiklar i suspensioner.

Detaljer
 • Maxkapacitet: 475 m3/h
 • Max stigning: 37 m
 • Fasta partiklar upp till: 80 mm
 • Motorstyrka: 37 kW
 • Tankstorlek: 300 l
 • Vakuumpump: 50 m3/h
 • Fjärrövervakning hela dygnet
 • Kontinuerliga avstämningar och förberedda åtgärder
 • Grundvattenrening av fasta ämnen, kemiska grundämnen och olja
 • Utsläppen av det utvunna grundvattnet leds bort på långa avstånd och enligt överenskommelser med alla som berörs
 • Geologiska och hydrogeologiska mätningar
 • Anslutningsstorlek: 6 (tum alt 150mm)
 • Vikt: 1 600 kg
 • Dimensioner: 2500 x 1050 x 1600 mm
 • Motor: Dieselmotor
 • Dieselåtgång: 8 l/h

Grundvattenhantering

Våra grundvattenlösningar inkluderar inte bara de hyrda maskinerna utan även ett helhetsgrepp kring utvecklingen av projektet. Vilket innebär noggrann insamling av data som följs upp av val av lämplig utrustning och pumpsystem enligt resultaten av den geologiska utvärderingen, helt enligt era behov och önskemål.

Detaljer
 • Fjärrövervakning hela dygnet
 • Kontinuerliga avstämningar och förberedda åtgärder
 • Grundvattenrening av fasta ämnen, kemiska grundämnen och olja
 • Utsläppen av det utvunna grundvattnet leds bort på långa avstånd och enligt överenskommelser med alla som berörs
 • Geologiska och hydrogeologiska mätningar

Totallösningar med fjärrövervakning

Med gedigen erfarenhet och ett brett utbud av kvalitetsutrustning är vi effektiva, flexibla och väldigt nära en lösning. Även på de mest komplexa pumpprojekten. Genom att utvärdera projektspecifikationerna föreslår vi den bästa pumplösningen, kör direkt ut allting till projektplatsen, installerar pumputrustningen och underhåller hela projektet. 24/7. På plats och med den senaste teknikens hjälp.

Helhetslösningen. Den har vi.

Uprent - en del av Renta

Pump-Erik för nu in Uprents smarta pumplösningar

Desto klurigare, desto roligare. Han började som mekaniker på Scania under 80-talet och efter tio år i och runt lastbilen har han de senaste tjugo åren investerat all sin tid och kreativitet kring att flytta vatten. Nu är ambitionen att flytta in och visa upp Uprents lösningar för den svenska marknaden. Gör plats för fiskarn, mekarn och pumpexperten: Erik Nordqvist.


Det är sommar i luften när vi möter upp en av vårens nyförvärv. Om du frågar vissa kunder och medarbetare, en riktigt efterlängtad rekrytering. Sedan april har Erik åkt runt till våra regioner och delat med sig av sina och Uprents idéer och lösningar. Visst minns du att Uprent är en del av Renta? Hos letterna har han också varit och skissat på upplägg och Sverigeanpassade lösningar.

 

– Jag lockades av hur Renta är uppbyggt. Och av att få in Uprent i Sverige. De är så strukturerade, professionella och noggranna. De vet verkligen vad de håller på med och jag vill visa det för den svenska marknaden, säger Erik Norqvist, pumpexpert på Renta.

 

”Ni vet inte vad ni ger er in i”

När det sägs under en anställningsintervju på Renta blir i regel personen anställd innan den ens hunnit förklara sig. När det kommer till Erik och allt han gjorde på Xylem, åren på Scania, visste vi att om någon vet vad vi ger oss in i, så är det han.

– Jag är ärlig men också ödmjuk inför att det kommer krävas hårt arbete. Uprent är helt okänt på den svenska marknaden och vi ska nu övertyga och överträffa varje gång en kund vågar prova vårt gemensamma pumputbud. Och jag går i godo för att Uprent verkligen vet vad de håller på med, avslutar Erik.

 

Gått på pumpen?

Söker du efter en snabb pumplösning eller snarare ett välplanerat pumpsystem? Vi på Renta stöttar och hjälper er hela vägen från behov till resultat med att pumpa på. Med de absolut bästa maskinerna, gedigen kunskap och trygg projektledning är vi redo för de mest komplexa av utmaningar.

Hör av dig till Erik Nordqvist, pumpexpert på Renta, så hjälper vi er upp på det torra.

erik.nordqvist@renta.se

070-228 75 68