Tolva på VM – nu vår regionsäljare i Göteborg

Tolva på Novemberkåsan, tolva på CrossFit-VM och tolv dagar in på sitt nya jobb som vår regionsäljare i Göteborg. Vi satt ner en kort stund, för han sitter helst inte still, och pratade med grovisen, entreprenadentreprenören och TA-experten, Joacim Bengtsson. Och från hela Renta, varmt välkommen ombord. Nu kör vi.

 

Tanumstrands brygga bjuder in till våren samtidigt som den oförlåtligt påminner om hur vinterkylan vindsnabbt än är här. Inget som någonsin satt sig på Joacim Bengtsson. Mannen, myten, Floda-legenden började som anläggare på Skanska och körde asfalt ett par år innan han startade eget inom entreprenad.

Enduron hade alltid varit central under dessa åren och som del i Hondateamet åkte han världen runt och körde såväl VM som EM. Vintern 2011 skulle kroppen hållas vid liv och han vände sig till Crossfitsporten och lokalen i Lerum. En lokal han aldrig riktigt lämnat sedan dess.

– Det slutade med att jag blev delägare i CrossFitbolaget och ett tag körde jag det parallellt med entreprenadbolaget. Men crossfit blev en central del av mitt liv och under sju år gav jag sporten mitt allt, berättar Joacim Bengtsson, regionsäljare Renta Göteborg.

Efter tre år av missade kvalgränser kom så det förlösande mejlet våren 2017. Joacim hade kvalat in till CrossFit-VM. Det första han sa till frun sin var:

– Efter det här är jag klar med den hårda kosthållningen, de två träningarna per dag. Efter det här är jag klar med crossfit. Jag fullföljer allt och ger aldrig upp och det märks i allt jag gör. Väl på plats i Madison, Wisconsin, fick jag se in i en gigantisk apparat som närmst påminner om OS. Jag slutade tolva, fyra i Europa – i klassen män (40-44 år).

Vad tog han i stöt? 141 kg
400 meter? 1:04
Marklyft? 212 kg

Kommer närmast från Perssons hyrmaskiner

En av västsveriges vassaste maskinuhyrare är Perssons hyrmaskiner. När Joacims kropp hade återhämtat sig efter CrossFit-VM:s galna urlackning fick pannbens-Jocke möjligheten att vara med och bygga upp Perssons flaggskeppsdepå i Mölndal.

– Efter en paus på fem år från byggbranschen kom jag tillbaka med en otrolig hunger och jag fick blodad tand av att ta upp kontakten med alla mina vänner i branschen.

Snabbspolat fram till våren 2023 och Tanumstrand, dit Rentas alla säljare i Göteborgsregionen styrt kosan för en dag, blir en lätt nyfiken på att veta varför han anslutit sig till just Renta.

– Sprungen från att driva eget och åren som idrottsman har jag odlat fram ett jäkla pannben och ett ännu större driv. Den här ”blir aldrig nöjd”-känslan finns såväl hos mig som i Renta. Jag tar med mig min spetskompetens inom TA och entreprenad in i en vardag utan nej och där snabba beslut är grunden till att Renta springer fram så fort.