RIKSBYGGANDE STRÄNGBETONG HYR LOKALT

De har lagt grunden för såväl Landvetter flygplats som Friends Arena och är möjliggörarna bakom det ikoniska Arlandatornet. Nu monterar de stommen: fasad, hissshakt och bjälklag för Sveriges största passivhus: Tinnerbäckshuset i Linköping. Strängbetong, bygger överallt och utmanar vår tillgänglighet över hela landet.

Strax innan Tinnerbäcken mynnar ut i Stångån, vid strandstråket, byggs nu framtidens universitetsjukhus. Linköping andas sedan urminnes tider innovation och nybygget ska då inte vara sämre för det.

 

– Huset som reses är ett så kallat passivhus, ett hus med det allra lägsta behovet av köpt värme, el och kyla. Istället så värms byggnaden upp av både utrustning och de personer som vistas i huset. Det gör huset, när det står klart i 2024, till en av landets energisnålaste sjukhusbyggnader, berättar Ove Olsson på Strängbetong, montageledare för projektet.

 

Sista etappen är inledd och när vi besökte var Ove och teamet i fullgång med att montera våning 3, innan semester sedan står för dörren är det uppresning som gäller. Och maskinerna hyrs av Renta.

 

– Skönt för oss nu att ha ett riksavtal på plats och även om jag är i Linköping idag så är nästa jobb i Varberg. Men samma app och service.

 

Vad hyr ni nu?

– Saxliftar, en vikbomslift, en och annan lull (teleskopslastare) och så en drös starke Arvid.

 

Nationellt starka – men bäst lokalt

Arbetar ni också över regionsgränserna och vill stärka er lokala närvaro runt om i vårt avlånga land? Hör av dig direkt till Magnus Lundberg, KAM Renta Sverige.

magnus.lundberg@renta.se
070 710 61 80