TVÅ NYA LAGSPELARE I LULEÅ

Luleå har två nya lagspelare – Tayah Burrows och Renta maskinuthyrning. Vi brukar kalla oss själva utmanarna och givetvis ville vi då utmana Luleå baskets nytillskott från fem meters höjd. Om du inte har sett någon skjuta boll från en saxlift så får du chansen nu.

Att Luleå expanderar går ingen förbi häruppe i Norrbotten. Ett projekt som kommer sätta Luleå på världskartan är onekligen Luleå Industripark. ”Den gröna industriella revoloutionen” väntas stå färdig 2030.

– Världen vill ha grönt koldioxidneutralt stål, hållbara grafitanoder till framtidens bilbatterier och smarta mineraler för framtidens teknikutveckling. Allt detta, och mer därtill, förverkligas nu här. Ett industriellt kluster växer fram som utvecklar nya världsledande innovationer. Med andra ord, vi har bara börjat, skriver Luleå Industripark själva på sin webb.

Befolkningen och Luleås kulturliv växer och man har stora planer på förbättra och utveckla de allmänna ytorna. Här ska blandannat byggas ett nytt bostadsområde uppdelat på sex kvarter med nya promenadstråk och kaféer. Längs strandpromenaden ska det göras plats för lek, aktivitet, mötesplatser och härliga parkområden. Fokus ligger på att skapa en ännu bättre vardag för luleborna. Givetvis är vi här för att bistå den satsningen.

Värvades från Australien till Norrbotten

Från sommar i Australien till midvinter i Norrbotten. I januari i år värvades Tayah Burrows till Luleå Basket från NBL1-klubben Mount Gambier Pioneers i Australien. Tayah har SBL-rutin från sin sejour i Östersund basket. 

– Tayah är en spelare som jag fick upp ögonen för under hennes tid i Östersund. Hon spelade väldigt aggressivt och skapade mycket bra saker runt om sig. Hon är framför allt en spelare som passar vår spelstil men också en väldigt mångsidig spelare som kan hjälpa oss på många positioner både defensivt och offensivt, säger Reidun Holstad Johansson, säljansvarig på Luleå Basket.

Luleå basket – en positiv kraft i samhället

Luleå basket har varit en del av lulegemenskapen sedan 1979 och har blivit ledande inom svensk elitbasket. Det senaste decenniet har de stolt burit hem åtta SM-guld (allaa tagna de senaste tio åren) – en bedrift som verkligen definierar lulebornas passion för sporten.
Klubben engegerar sig i samhällsengegemang och ideella åtaganden, detta går under namnet ”Basket förenar”. De jobbar aktivt med integrationen av nyanlända barn och föräldrar som på så sätt får en positiv introduktion till föreningslivet och basketen.

– Vi samarbete inte med Luleå Basket bara för att synas i deras sammanhang och med en trött skylt på väggen. Vi vill växa och vinna tillsammans med Luleå Basket och ge tillbaka direkt till bredden och vinnarkulturen här i laget och staden, säger Magnus Wennberg, regionchef Renta norra Norrland.

Duellen: Stina från Renta och Tayah från Luleå BBK

Vi är stolta över att etablera oss i Luleå. Vi är ännu mer stolta över vårat samarbete med Luleå basket och funderade på hur vi på bästa sätt. skulle lära känna varandra bättre. Sedan kom våran fantasifulla regionchef Magnus på idén om att köra in en saxlift i Luleå Basket Arena, där Luleådepåns innesäljare Stina inte var sen på bollen och antog utmaningen att möta och basketproffset Tayah i en duell.

– Att göra mål från markhöjd är ingen utmaning, men att kasta bollen fem meter över marken och försöka träffa korgen har jag aldrig gjort tidigare”, säger Tayah.

Vill ni också testa att kasta en basketboll från flera meters höjd? Varmt välkommen förbi oss på Depåvägen 3, så lassar vi på din saxlift.