VI VÄXER I LULEÅ

I december 2023 låste vi upp dörrarna till vår första depå i Luleå på Depåvägen 3. Vi har blivit varmt välkomnade och mycket har hänt sedan dess. I höst så väntar nya äventyr och vår nya depå kommer att invigas bara ett stenkast bort – på Depåvägen 2. Detta ska såklart firas och det blir en storslagen fest tillsammans med er.

Stålstaden, idrottsstaden, militärstaden – kärt barn har många namn. Luleå, med en av Sveriges största hamnar och sina högpresterande idrottslag så gör staden sig omtyckt. Ingen är gladare än Renta att få expandera och fortsätta vår resa just här.
Vi ligger längs med både Haparandavägen och Björkskataleden och blir granne med forskningsinstitutet RISE. Tillsammans med gård så blir den nya depån hela 8000 kvadratmeter.

Vill du smaka på norra Europas godaste kebab som Magnus utlovar? Ja, då ska du komma på vår invigning i september.

– Vår expansion i Luleå har flera anledningar. Vi ska stötta industrins gröna omställning och fortsätta vara en bra lagspelare, säger Magnus Wennberg, regionchef för norra Norrland.

Luleå expanderar och vi är med i matchen

Att Luleå expanderar går ingen förbi här uppe i Norrbotten. Staden planerar ett flertal projekt – bland annat ett nytt bostadsområde på Hertsön, närmre bestämt Hertsöheden.

– Hertsöheden blir en ny del av Hertsön, som redan nu är en stadsdel med stark sammanhållning och initiativkraft. Här skapar vi bostadsmarknadens motsvarighet till den gröna industrirevolutionen. Vi vill vara både tekniskt och socialt innovativa och bygga nya bostäder med plats för olika livsstilar för alla faser i livet, alla åldrar och hushåll, skriver Luleå kommun på sin hemsida.

Hertsöheden har uppskattad byggstart 2026 och inflytt väntas bli redan 2027.

Sist men inte minst, Luleå Industripark – den Gröna Industriella Revolutionen som redan satt Luleå på världskartan. Ett förberedande arbete för infrastruktur och logistikcentral till det som kommer att bli den 120 hektar stora parken planeras byggas etappvis under de kommande tio åren.

– Världen vill ha grönt koldioxidneutralt stål, hållbara grafitanoder till framtidens bilbatterier och smarta mineraler för framtidens teknikutveckling. Allt detta, och mer därtill, förverkligas nu här. Ett industriellt kluster växer fram som utvecklar nya världsledande innovationer. Med andra ord, vi har bara börjat, skriver Luleå Industripark.

Där det byggs – där är vi och bistår med de maskiner och stöttar med det som behövs.

Vi spelar i samma lag

I vår tidigare nyhet ”Två nya lagspelare i Luleå”, visar vi bland annat att vi är med och stöttar Luleå Basket och utmanar nytillskottet Tayah Burrows. Har ni missat artikeln och är nyfikna på hur det ser ut när man kastar boll från en lift 5 meter från markhöjd? Se här!  

Vill du vara med i matchen tillsammans med oss?

Är du vår nya Mekaniker i Luleå? Eller Bodmontör? Eller benämner du dig själv som Elektriker? Med den stora industrisatsningen i Norra Norrland behövs det en stark lagspelare som kan hjälpa till att serva alla stora projekt med allt från små till stora anläggningsmaskiner.
Du vet vad kunden behöver – och vi ger dig det du behöver. Välkommen in med din ansökan.